Alla inlägg under december 2008

Av michael jendelöv - 23 december 2008 21:30

Ja man vill ju se när tomten kommer,eller?

Nä vi e fasktiskt lite småsjuka allihopa här så vi/jag ska gå o sova så fort det bara går.

Skinkan står i ugnen,en timme kvar ungefär,ska bli riktigt spännande att smaka på den.Camilla har bakat mest hela dagen och jag själv har nog mest busat med ungarna tror jag,har inte haft vare sig ork eller motivation att göra nåt annat.

Det får bli allt för nu.

Jo,just det! Jag skrev ju för nån vecka sen om en sak som skulle göra min vardag mycket lättare. Jag har faktiskt haft sån otrolig tur (kan även vara skicklighet)  att Annelie har gått med på att Daniel är skriven hos mej,även efter att vi flyttar=jag är just nu världens lyckligaste.

God jul på er alla/Micke

Av michael jendelöv - 22 december 2008 19:47

Ja nu e hon hemma,våran ängel.

Isak hade tydligen sovit hela dagen så han e väl vaken hela natten då.Vi var nere i byn o hämtade henne allihopa och som vanligt fick jag ett mindre vansinnesutbrott på våran idiotiska tvillingvagn som hur man än gör inte får plats i biljäveln,Camilla tror kanske att jag blir arg på henne men så e d så klart inte.I kväll ska hon färga håret och jag ska visst klippa mej o vi ska nog försöka slå in lite julisar.

Gonatt gonatt alla utan hatt.

Av michael jendelöv - 22 december 2008 10:31

Ja nu e man ensam med ungarna,alla utom lilla Isak för han kan ju inte leva utan mamma.Vi skjutsade mamma till bussen vid 09:30 ca sen var ungarna ute en stund,Daniel sprang ut o in hela tiden så han fick gå in ganska snabbt,sen kom de andra en efter en,nu tittar vi på tv men de små liven ska snart få gå upp en stund innan Nils ska sova.Har själv några viktiga telefonsamtal att ringa annars så är det nog ganska lugnt idag.

Så här kul tycker Camilla att jag är när jag drar en vits,kanske..

Av michael jendelöv - 21 december 2008 21:14

Ja drömma kan man ju,i dag har det ju ändå varit minusgrader men nu i kväll är det plus igen.

Vi gjorde ugnspannkaka idag till middag,vad e det med det då undrar väl ni? Inget speciellt men vi hade gjort eget rimmat fläsk som vi hade i o det blev attans så gott,tillomed ungarna gillad det.Annars har det inte hänt så mycket,som vanligt..

Hade just stigit upp imorse när det knackade på dörren,det var folket som skulle hämta en gris så det var bara att kasta på sej kläder o gå ut o fånga en gris,de skulle ju ha en som går ute så det var inte helt enkelt,jag fick tag i en som jag tyckte såg bra ut men faaan vad de e stora,säkert 40 kilo,30 hade jag räknat med.När vi lastat den så var jag tvungen att sitta ner en stund för att inte svimma,gosch.Sen gick jag raka vägen in o drack lite kaffe,sen blev det bra.

Ungarna har varit ute o lekit en bra stund mitt på dagen,jag var med en stund själv innan sysslorna tog över...Jag e nog den där "farbrorn som inte vill vara stor" ibland..

Nu har alla gått o lagt sej,sitter ensam o kollar på tv:n.

Imorron ska frugan åka till Uppsala med Isak o handla lite kläder,jag blir kvar här hemma med de andra fyra barnen,får väl försöka hitta på nåt kul att göra..

Av michael jendelöv - 20 december 2008 19:27

Ja efter att ha läst syskonens bloggar så ska man väl inte klaga så mycket på livet.Vi hade ett par här i dag som var intresserade av att hyra vårat Färmansbo,ojojojoj säger jag bara.Han var tandläkare och hon var nog ingenting,fast med blingbling hängande överallt.Det blir nog inget hyreskontrakt där inte.Huset tittade de inte på överhuvud taget o stallet var det lite lågt i tak i ?!

Barnen har varit inne hela dagen i dag,lite dåligt samvete har man ju men det går ju inte att släppa ut dem i sånt här väder,de har ju varit magsjuka med.

I morron ska det komma några o hämta en gris av mej,jag tror de ska ha en rejäl julfest eller nåt.

Får väl se vad man måste göra imorron,ska greja lite med brev o sånt,inga julkort utan vanliga fast ändå inte...Jaja.

Jag har börjat titta lite efter en ny leguan igen,frun e väl inte lika entusiastisk men det verkar vara okej,ska ta tag i det när vi har flyttat,å andra sidan så ska man ha tid oxå,vet inte om jag kommer ha det,men drömma kan man ju :)

Nä nu ska jag titta på tv:n go kväll butälj,fotälj...

Av michael jendelöv - 19 december 2008 21:43

Ja det är ju så härligt,det luktar spya i hela vårat hus nu,känns det som iaf.Hittills i dag/kväll så har ingen lyckats få upp nåt men det kommer väl,Daniel har ju inte varit det minsta sjuk än.

Idag har ungarna o jag varit ute en stund,vi letade efter en liten gran att ha inne men vi hittade ingen?? Vi letar vidare nån annan dag..Sen hjälpte de till med lite bondsysslor,jag bar halm o de klättrade på balarna o lekte att de körde en buss?!Jaja kul hade de,va så säker.

Imorgon ska några människor komma o titta på huset här i Tärnsjö,ska bli intressant att se hur det går.

Fick leverans av foder igår,eftersom mina grisar går ute så vill jag ju ha pellets för att få så lite foderspill som möjligt,så klart så har de levererat pelletskross då då,ringde o resonerade med försäljaren och det slutade med att jag fick fodret med 20 procents rabatt,o det kan man ju leva med.

Annars har inte så mycket skett här på landet,har börjat att lägga ut min rotpost som ska avverkas nu i vinter,det verkar vara lite sug efter skog och förhoppningsvis får vi bra betalt för den oxå.

Snön har ju töat bort nästan helt med,precis innan jul,man e väl inte överraskad men det e ju lite tråkigt,när den ändå låg där o allt.

Nä nu vet jag inge mera,ha re bra då.

Av michael jendelöv - 18 december 2008 21:17

Ja då var det torsdag då,har varit i Uppsala i dag,frun o jag (o Isak så klart) för att köpa julisar,inget som man såg fram emot men det måste juh göras så det var bara att bita ihop.Daniel fick gå på dagis idag med,fast han slutade igår,de hade avslutningsfest o allt.Annelie kunde juh inte komma till Uppsala för nåt som jag inte ens kommer ihåg längre.Jag har fått förklara för honom att mamma inta kan komma o hämta honom,han har varit lite arg för just detta idag så jag skickade faktiskt ett sms till henne att nu får du faktiskt ringa till din son o förklara varför du inte kom till Uppsala,döm om min förvåning när hon faktiskt gjorde detta??Hon kan ju inte gjöra det annars eftersom hon inte har råd att ringa till honom?! Vilket jävla resonemang kan man ju tycka men så e det nu..

Det har även hänt en annan sak i dag som jag inte tänker skriva om,innan jag fått det bekräftat,om det är som jag fått sagt så ramlar det ca 4 ton sten från mitt hjärta....Mer om det vid ett senare tillfälle.

Nä nu ska jag titta lite mer på tv o mysa med frugan igen,hon tror att hon kommer att bli magsjuk inatt,vi får väl se.

Hejkon bejkon.

Av michael jendelöv - 17 december 2008 19:35

Jobb alltså!!

Fan man blir ju tokig o telefonjäveln ringer hela tiden..Var iväg o styckade lite idag då,det gick bra men inte helt friktionsfritt,jag lär mej iaf. sakta men säkert,har haft 4 olika slaktare som visat styckning,tro det eller ej men alla har styckat helt olika,största felet är att man e så rädd att skära fel tror jag,Stickan brukar säja att det som inte kommer på ena biten kommer på den andra så det är ingen fara.Men jag vill att det ska se bra ut när man har sålt köttet..Han tyckte att jag var duktig idag,det var ju kul iaf. I morron ska vi åka till Uppsala o handla julisar,vi har inte köpt en enda än,lite stressad känner man sej väl,vi ska storhandla mat med,utom revbenspjällen o skinkan som jag ju gjort själv,o det e ju riktigt kul o lite stolt e man ju faktiskt.Imorron skulle vi ju lämna Daniel till Annelie några dagar men jag vick ett mess att hon inte kunnde,så det blir strul o omplanering,som vanligt.Läste om Leffe/Stefans missöde,tråkigt hoppas att det löser sej..

Nä nu ska jag värma Camilla hon e lite ynklig,så där som bara kvinnor blir när de e sjuka,sov gott i en kopp.

Ovido - Quiz & Flashcards