Alla inlägg under april 2009

Av michael jendelöv - 7 april 2009 21:29

Ja det har ju varit fint väder idag igen,åtminstone på em. var väl lite kyligt på fm.

Idag har ungarna varit på dagis och det e så skönt när de trivs,idag ville de inte åka hem,nån av dem..

Frun o jag var in till Sala o handlade lite undertiden.

Efter dagis så bakade vi lite bullar som vi fikade på sen drog Sara,Emelie,Daniel o pappa (jag) till Tärnsjö.Pga pyspunkan så hämtade jag hem sommardäcken o la på i bak,det är så jävla jobbigt när man måste fylla luft hela tiden ju..

Ringde upp mäklaren ang Färmansbo,han har ju inte hört av sej på typ tre månader så jag frågade hur världen låg?? Det verkar som vi måste sänka priset på huset då han tror att vi ligger fel i pris...

Vi ska ju tat tag i Färmansbo nästa vecka lite då vi ska skicka iväg lite djur,man kan ju inte göra så mycket när de går kvar.

På em så gick jag iväg med alla barnen o plockade påskris,till o med Nisse fick följa med,o bra blev det med.

Jaja annars har vi mest lekt idag,imorron ska vi försöka byta olja i bilen samt elda lite,men det blir väl nåt helt annat så klart.

Av michael jendelöv - 5 april 2009 20:47

Läste på Leffes blogg att Ronkan fyllde igår,GRATTIS i efterskott då,jag visste som sagt att det var nåt.

Idag har det inte varit nåt speciellt,Sara kom hem efter en helg med sin pappa,våra nya hyresgäster var över en stund,de ville kolla närmare inför kommande renoveringar..Jag visade Daniel/Emelies lilla bus igår men det var visst inte så farligt ändå(tyckte de).

På eftermiddan plockade jag o ungarna fram utemöblerna och efter det så åkte vi lite med tädgårdstraktorn,barnen älskar det.

Nä nu måste jag hjälpa frugan i köket,gonatt.

Av michael jendelöv - 4 april 2009 20:37

Inatt nån gång så dog tydligen den sista lammungen,frun har inte sagt nåt men den var i alla fall död,den var ju så liten så den var nog dömd på förhand,tråkigt men sånt e livet på landet.

Idag har vi haft riktig vårvärme,har gått en stund i t-shirt så man blir väl sjuk nu då.

Snön är i stort sett borta men tjälen är nog fortfarande djup.

Jag hade en nära döden upplevelse idag med...Ungefär mitt på dagen skulle jag tro att det var,frugan kom ut ur huset o frågade var ungarna var? Dom är väl o leker nånstans sa jag...men det var helt tyst.Man började ana oråd,minst sagt.

NEJ dom är inne i lilla huset hörde jag Camilla säga.Hon sprang in o Daniel och Emelie hade hittat falu rödfärg med tillhörande penslar,modell moddlare och de hade hållit på ett tag o "målat" ...det mesta hade fått sej en rejäl "uppfräschning" .Trappen utanför,entren,trappan inne,köket,innerdörrarna nere,hallen uppe,skorstensstocken och båda rummen uppe.3 timmar har jag nog skurat!! tur i oturen att det e falurödfärg då den går bort"nästan"överallt med vanligt vatten.

Till saken hör ju att vi trots allt har hyrt ut huset på nytt,fan.

Ungarna åkte upp på rummet ett tag men det är ju inte deras fel ju..Verkar som det mest var mamma som blev arg.

Senare tog jag en promenad med bara Daniel för att få lite egen tid med honom,det gillar han även om han mest hoppar i vattenpölar?! Han e så go för han tycker verkligen ALLT är skoj o han e så nyfiken på saker o ting,extra roligt blir det så klart när det bara är han o jag,då myser han.

Nä nu ska jag reta min älskling lite hon e så jävla sur o grinig idag,det är nog rekord! Hoppas på en lite lugnare dag i morron.

Gonatt.

Av michael jendelöv - 3 april 2009 15:10

Jaa,jag kunde inte hålla mej utan jag gick in till fåren för att se att allt var ok med tackan o lammet,och då låg det ytterligare en liten blöt lammunge inne i boxen.

Nu har vi fem stycken lamm och fortfarande en tacka som ska lamma.

Av michael jendelöv - 3 april 2009 13:23

När Daniel o Emelie o jag gick för att hälsa på fåren/lammen så hade en till kommit,den var alldeles nyfödd så vi gick ut igen,Ungarna får nog gå ner igen senare idag när mamma kommer hem.

Av michael jendelöv - 2 april 2009 20:52

Ja man är nog ganska lyckligt lottad som får åka ganska mycket traktor nu för tiden,var ju i Tärnsjö idag igen o hämtade lite grejor och passade även på att skotta lite slask/is.Frun o barnen var på inskolning här i Möklinta,det går alla tiders,barnen tycker det e såå kul att träffa lite andra barn o så,i morron ska vi dit allihopa igen.

Som tur var så kom jag tillbaka hit samtidigt som de andra var klara på dagis så Sara,Emelie o Daniel fick åka med mej i traktorn sista biten och det är ju alltid en hit.

Nu har jag (tror jag iaf) fått hit allt som är tungt så nu behöver jag förhoppningsvis inte köra traktorn till Tärnsjö nåt mer,men man har  väl glömt nåt som vanligt..

Skönt att våren e här,nu e snart snön ett minne blott,tillomed här hos oss,jag har hittat snödroppar,krokusar och nån sorts liljor tror jag i rabatten.Fast hos oss lever blommor farligt då en del av familjen plockar lökar,blommor och annat skoj för att gå till mamma eller pappa och fråga vad det är för nåt.

Inga nya bäbisar verkar komma heller,det första lammet är riktigt stort nu o hoppar omkring som om han inte gjort annat.

Nä nu måste jag säja nåt till Camilla..Gonatt

Ovido - Quiz & Flashcards