Alla inlägg under januari 2009

Av michael jendelöv - 13 januari 2009 21:19

O det har inte hänt nåt otyg än,dagen e ju snart slut med,man kanske klarar sej.

Idag åkte vi med tredje lasset till Möklinta,streckgubben Tord hade parkerat mitt i backen förbi huset,somtur e så kan man ju det här med att parera hinder så jag gled förbi med låsta framhjul,typ 3 cm från hans bil,på gräsmattan som numera har två fina djupa bruna spår,jag var måttligt glad,dom var ju så klart inte hemma o kunde flytta biljäveln heller.

Snart e det ju bara två veckor kvar till flytten och de har knappt gjort nånting därborta än,vet redan nu att vi kommer få bråka om en del,han e ju lite konstig den där Tord.

Imorron kommer köttet hem,o korven det ska bli kul att prova den.

Ska dela ut lite prov med.

Nä det var nog allt,sov så gott.

Av michael jendelöv - 12 januari 2009 17:28

O vet inte vad jag ska blogga om.

Kanske kommer jag på nåt snart...En gris verkar vara lite sjuk,tror den har lite feber,han var lite trött o seg,han känndes varm oxå så då tänkte jag att den hade feber då då.Nu på eftermiddagen blev jag uppringd av en på Svartådalens bygdeutveckling,vi har pratat lite förut om en del saker som rör framtiden ang. lokalproducerad mat,köttprodecenter och en del annat,nu har vi ett stort och jättespännande projekt på gång vad gäller slakt,jag kommer att återkomma till detta senare under året.

Föehoppningsvis kommer detta att underlätta för många i vår närhet.

Pratade med slakteriet om de grisar som vi slaktade nu och det visade sig att deras korv maskin hade lagt av,ev. blir det ingen korv denna ång utan bara köttet,men det kommer på Onsdag som jag aviserat.

Nu ska jag natta barn.

Av michael jendelöv - 11 januari 2009 19:21

Verkar det som vi skaffat,va vet jag.Flera stycken tillomed.

Idag har vi lämnat Daniel ponken till Annelie,tråkigt som vanligt men man måste ju,annars bryter man mot lagen ju,vi får ringa på Tisdag i alla fall o höra vad han gjort.Sara o jag passade på att veckohandla så vi har det gjort,det gick oxå bra.

Imorron har vi en dag utan nånting i almanackan,antingen har vi missat nåt eller så kan vi göra vad vi vill,antar att det blir till att sköta grisar,barn o förbereda flytten och vi ska även ha ett samtal med förs.kassan,allas våran vän.Lämnade in om föräldraled. 3/12-08 och de har inte ens tittat på det än,det känns som deras fyra veckor har gått nu,de är så in i helvete nonchalanta,känns som man har rätt att hata dom,ska fan begära ränta eller att de sätts i konkurs,de kan ju inte betala sina utgifter.Jag läste dessutom i AB idag att de ska spara 900 000 000 spänn i år,hur bra måste inte det bli då?! Nä nu ska jag käka en nybakad macka som Camilla har bakat=mums.

Av michael jendelöv - 10 januari 2009 22:02

Jo "kokt medwurst" vore ju så klart nåt att bita i,men jag kommer att börja med att göra en Wienerkorv,alla som vill kan prova(för en ringa penning,så klart).Den är gjord enbart på mitt griskött och den blir supergod.Wienerkorv,om nån inte vet det,en "finare" varmkorv.Ni som köpt kött får ett smakprov med.Om nån annan vill ha så får man ringa fort för det går nog åt ganska fort.

Har varit med Emelie på akuten i Tierp idag då vi trodde att hon hade urinvägsinfektion,men det hade hon inte...Jag tror att hon mest ville till doktorn,hon e lite avis på Daniel o Sara som faktiskt e sjuka ibland.Hon fick i a f. tre bokmärken o sen vi kom hem har hon mirakulöst blivit frisk.

Isak e inne i en period av magont,skrik o gnäll,så frugan har det ganska tungt då det mest e hon som får bära omkring på honom,jag har ju ganska mycket annat jag.

Såg annonsen på vrålåket från "Svartmyrens" och tänkte köpa den men sen kom jag på att jag inte har nåra pengar,så jag tittar på traktorer istället,då kan jag koppla av o drömma mej bort ett tag..Förra veckan hade jag bestämt mej för vad jag skulle ha....nu vet jag inte längre,fan!!

Kommer sluta med att jag skaffar en moped och då kommer jag så klart att ångra mej ju..

Är det förresten nån som hört något om Ingrids begravning??

Själv har jag inte hört nåt.

Nä nu får ni ha det så bra,vi kanske hörs,gonatt.

Av michael jendelöv - 8 januari 2009 19:45

Klockan ringde kl.05:00...Låg en stund sen kastade jag mej upp,satte på kaffebryggarn sen ut i kylan för att lasta grisarna,alla som har djur vet ju att sånt kan gå hur fan som helst.MEN det gick bra,då de fått mat i transporten några dagar så sprang/hoppade de in,jahg stängde rampen och skulle fälla upp den övra luckan i bak,den hade så klart frusit fast så jag fick meka en stund men lastningen gick klart över förväntan.Kärran e ju så klart obes. och man blir ju lite nervös när man ska köra så långt då,som tur var så var det typ fem cm frost på allt inklusive nummerplåten.Jaja halt som fan var det,fick köra försiktigt,mellan Fagersta och Norberg börjad det snöa som faan och de sista hundra metrarna till slakteriet är en brant uppförbacke,och ja du har gissat rätt,jag fastnade så klart.Vi fick sanda o skotta o trixa o böka,men skam den som ger sig och vi lyckades till sist.

Som vanligt så fick jag ros för mina fina grisar,det e ju alltid kul,tycker jag i alla fall.

Ska ev. göra lite korv samt röka nån del av gris för att prova,om nån har förslag på nåt så lämna gärna en kommentar.

Nä nu e jag så jävla trött så jag döööör...

Natti natti.

Av michael jendelöv - 7 januari 2009 20:48

Imorron ska jag upp typ 05:00 eller nåt,för jag ska åka till Söderbärke med några grisar,måste vara där 08:30 för besiktning.

Skulle ha lastat djuren nu ikväll hade jag tänkt men det är ju under 13 minusgrader så jag får lasta tidigt imorron istället annars blir det nog kallt för de små liven.Tre och en halv vecka kvar till flytten och i dag var faktiskt mäklaren här o han hade nån spekulant,får väl se om han nappar på rucklet,skämt o sido så vill i alla fall jag inte flytta faktiskt,jag trivs alldeles utmärkt här i skogen med mina grisar men det ska ju bli skönt med lite mer mark så att fler kan se på mina grisar oxå.

Jag lägger med en bild på det lilla huset på nya stället,det som vi ska hyra ut alltså.

Nä nu ska jag titta på tvn igen för vi gör inte så mycket annat på kvällarna,förutom att räkna grisar föståss...Gonatt

Av michael jendelöv - 6 januari 2009 21:00

Att traktorn så klart ska vara superlåg med en spoiler på huven kanske.Jaja jag har hittat min traktor idag,en Stieger,en 77a.För alla som inte vet vad en sån e så kan man väl säga att det är en STOR dragare och det sitter en v 8 a på 250 hk i den med två rostfria 4" rör rakt upp från motorn.Mmmm

Har inte hänt så mycket just idag mer än att vi verkar dra till oss knäppskallar som en stor magnet,läs frugans blogg.

Det spelar ingen roll vad vi ska sälja eller köpa så ringer/mailar sveriges alla idioter till just oss,usch.

Nä nu ska jag ge frugan en kram och kanske en puss.

Gonatt

Av michael jendelöv - 5 januari 2009 21:49

Ääääntligen,har vi bestämt oss för vilken maskin vi ska köpa,i alla fall för dagen.Ändrar mej säkert imorron igen jag har letat i snart ett år efter det ultimata redskapet och kommit fram till att jag"måste" ha två maskiner,en liten lastmaskin och en skitstor traktor med fett breda hjul,tonade rutor som ska låta som faan o ryka genom skorstenen....Oj fantasin skenade visst iväg lite...

Frugan har tittat efter kossor och kaniner igen,det e inte lika kul men en kossa vore kanske inte helt fel.Nä nu ser frugan lite inbjudande ut bäst att tigga om en puss eller två.

Gonatt,fast just det jag skulle ju säga till alla att vi ska ha en inflyttningsfest den 14 februari om man vill o kan komma så e man välkommen.

Ovido - Quiz & Flashcards