Alla inlägg under september 2009

Av michael jendelöv - 20 september 2009 22:14

Ja då var det Söndag igen..

Idag har Daniel åkt till Annelie,han ska vara där i två veckor.Fattar inte att jag klarar det varje gång han åker dit,jag saknar honom redan nu så förbannat....Usch!!

Men vi har ju fått hem Sara,det lilla trollet! Hon fick åka med till Tärnsjö och demontera det som var kvar på silosen,i morgon MÅSTE dom grejorna monteras upp för fodret kommer,förhoppningsvis på eftermiddan.


I Lördags så var vi upp till fam.Eriksson i Vintjärn,hur trevligt som helst,Anna o Peter har gjort så otroligt mycket på huset sen jag var där senast,skitfint!!

Barnen trivdes också,de busade med Hilma och tittade på alla djuren.Lite besvikna blev de att de inte fick titta på nån björn?!

Vi tackar så mycket för god mat och fikat efteråt hon Anna o Peter.

På vägen upp,när vi stannade i Avesta för att handla,såg jag plötsligt att vi hade en stor jävla bult i ena däcket!! Fick nästan panik o tänkte vända hemmåt igen men jag chansade o åkte vidare,vi kom upp och vi dividerade fram o tillbax om hur vi skulle göra med skiten,tillslut så bestämde (mest Svenne) att jag skulle byta till nödhjulet,så vi började dona med det,just när det började bli mörkt...Efter en halvtimme kanske,så gav vi upp,fick inte bort nödhjulshelvetet!! Jag tänkte att om vi kör lugnt så kanske det går,vi kom faktiskt hem och i morse så var det fullt med luft i hjulet fortfarande..Jag böt innan jag åkte till Uppsala och passade på att titta på bulten,som var en blank o fin m6a 45 mm lång.Jag har pratat med Klaus min tyske granne o han ska laga det åt mej,tur man har bra grannar(en del iaf)

Nä nu e de dax att varva ner,sov gott allihopa/Micke

Av michael jendelöv - 18 september 2009 18:20

Jaa jag tror att vi ska döpa om oss till familjen dyslexi,läste just frugans inlägg?!!

Mina egna brukar ju se minst lika illa ut...

Vi har som sagt varit på höstmarknad i Sala idag,det hade varit hur kul och trevligt som helst om vi inte haft en skock trötta ungar som bara ska ha o ha.Vi köpte i alla fall en massa saker,mest godis men även frukostbröd till i morronbitti,tyvärr så blev det inte det som vi ville ha,de säljer nåt slags surdegsbröd med honung i som e såå gott men jag tycker att femtispänn e blodigt för en frukostmacka! Så det blev ett annat...

Nu ska vi bara avsluta den här kvällen,imorron bär det av till Vintjärn ju.Ska bli kul att hälsa på igen,det var ju ett tag sen sist,kommer knappt ihåg hur det ser ut.

Nää gonatt/Micke.

Av michael jendelöv - 17 september 2009 12:38

Jaa då var frun iväg igen,till Sala alltså.

Har haft nån timmes lugn här hemma,fast nu har jag hämtat de andra barnen så nu e det allt annat än lugnt..

Nu måste jag vänta på att frun kommer hem för då ska jag iväg till gammla huset i Tärnsjö,måste hämta hem silosen samt bygga ordning allt med påfyllningen samt tratten(Den som e under så man får ur fodret). Foderlev. på måndag så det är ju liiite bråttom.

Hoppas att jag hinner det mesta imorrn för på lördag ska vi ju till Vintjärn o på söndag försvinner en stor del av dagen till att åka till Uppsala,Daniel ska ju till Annelie då och Sara ska ju hämtas.

Vi ska äta köttfärssås o spaghetti i kväll,det ska jag kanske börja med att förbereda snart,tänkte jag.

Fast förs ska jag lyssna lite på Hammerfall,de är så jävla bra alltså!

sayonara

Hej

Av michael jendelöv - 16 september 2009 22:28

Ja,idag vet jag inte om jag har lyckats uträtta nånting över huvud taget..Sov länge,skjutsade barnen till dagis sen hem o brygga kaffe,då åkte frun till Sala och jag var själv hemma i några timmar,de timmarna utnyttjas till fullo varje gång,mest i telefon,det är alltid några telefon samtal som måste ringas,nu är jag ikapp igen!!

Kaffet? Jo det drack jag vid tolv,just innan jag hämtade barnen på dagis så klart..

Idag så ringde jag till morbror Svenne,vi skulle ju ha varit upp till dem över midsommar men hö och en massa annat satte stopp för det.Men nu gör vi ett nytt försök,innan det blir vinter så på Lördag så åker vi upp,alla utom Sara som ska till sin pappa.Sara har varit hos tandläkaren idag o dragit ut ytterligare en tand,hon e så modig o duktig,inga sura miner,hon går bara in o gör det hon ska,duktig tjej!

De andra små änglarna har mest varit överjävliga här hemma,de är ju inte dummare än att de förstår när man är ensam förälder hemma,då tycker de att de kan göra lite som de vill! Jag vet inte men jag kan knappt bli arg på dem,jag var nog likadan,i kubik skulle jag tro..

Jag satt tidigare idag o tittade lite på youtube,sökte så klart på "traktor"...Vilka lirare det finns!

Nu är det snart läggdax så jag ska nog börja släcka ner datorn,godnatt/Micke.

Av michael jendelöv - 15 september 2009 15:24

Jaa,efter en natt av sömnlöshet så har jag/vi tagit en mellandag,dvs. en dag utan att planera nåt speciellt.

Natten som var vaknade alla barn typ tjugo gånger var vilket gjorde att vi fick sova typ en eller annan timme sammanlagt...så jävla slut idag.

Våra hyresgäster har byggt om sitt kök,riktigt kul med hyresfolk som lägger ner så mycket jobb på huset,känns som att de vill bo hör ett tag vilket så klart är bra.

Jag fick brev från bolagsverket idag med...Har ju ansökt om att byta namn till fornebykött,men de lyckas ju hitta saker att haka upp sej på så klart,eftersom vi har gården kvar i tärnsjö så finns ju den gamla adressen kvar på reg beviset,tärnsjö tillhör uppsala så då finns det ingen anknytning till forneby,tycker de då.Allt detta trots att jag fick fylla i den nya adressen tre gånger när jag ansökte om namnbyte??

Nu har jag förklarat allt en gång till,får väl se om det funkar nu då.

Snart ska vi starta upp arbetsgrupperna för att vidareutveckla lokala matproducenter här i Sala,första mötet verkar bli snart,det ska bli riktigt spännande då jag ska vara med i flera grupper.

Jag har vid det här laget suttit åtskilliga timmar i telefon med kommunen vad beträffar tillstånd samt en del ideer som jag har,nu är vi på samma nivå och det verkar som att det ska bli bra som fan.

Hoppas att den person som gjorde anmälan till kommunen ang. fornebykött läser detta för nu är allt registrerat och i sin ordning...looser.

Nää nu ska jag göra nåt/Micke

Av michael jendelöv - 14 september 2009 17:32

Jaa jag ville bara säja att from. idag så finns vi med på Sala.nu!

Hejsan svejsan,vi har även kastrerat några grisar,hahaa.

Av michael jendelöv - 13 september 2009 14:43

Jaa det är bara förnamnet!

Körde halm mellan 12:00-19:00,själv! Pressa,stuva i vagnen,köra hem,kasta upp det..Fyra lass blev det,knappt fyrahundra balar.Regnet hängde i luften nästan hela tiden,precis som det ska när man ska ta in nåt torrt..Det gick iaf bra o kanske kommer vi pressa lite till om vi får tag på nåt.

Idag skulle vi ha kastrerat grisar men frun är på sitt bästaste,gladaste humör så det tar vi imorron.

Nu ska jag snart åka till Tärnsjö o hämta foder till grisarna,hejsan svejsan/Micke

Av michael jendelöv - 12 september 2009 09:40

Idag var vi(mest frugan) uppe tidigt,klockan fem ringde klockan,tror jag.Halv åtta var vi i Sala för att slänga på frun o barnen på bussen in till Uppsala,vi hann som tur var,som vanligt så var vi framme i sista minuten och fick stoppa bussen när den åkte!!! Nu sitter jag ensam hemma (lite tyst o tråkigt),passar på att blogga för idag ska jag pressa halm.Jag lyckades till slut få till en liten kompromiss vilken gör att jag får halm till mina grisar,fast det verkar bli lite snålt,kanske kan vi komma över lite mera senare,annars är det bara att köpa,ytterligare en kostnad som vi ju absolut klarar oss utan.

Nu ska jag mata grisarna sen är det nog till att börja köra pressen..

Hade/Micke

Ovido - Quiz & Flashcards