Alla inlägg under oktober 2009

Av michael jendelöv - 22 oktober 2009 18:53

Vad fan ska jag blogga om??

Jo,kanske att jag har byggt en ligghall till våra får idag,lite sent kanske vissa tycker men jag tror att det var lagom hög tid,om man säjer så?! När jag ändå var ute och jobbade på ägorna passade jag på att fälla några små träd som blir finfin ved som ju är bristvara här hemma.

 

Barnen har varit på dagis och i skolan.Daniel o Emelie har haft utedag,det har de varje torsdag,idag hade de varit vid en lekpark där de gått på en bro och sett ett troll?!  Efter dagis o skola så har de levt rövare hela kvällen,rivit ur allting ur sina klädgarderober bla.De har vikt ihop och lagt tillbaka hälften ungefär,i sin egen ordning så klart..Nu ligger de på sina rum och det är tyst....

 

Imorron vet jag inte riktigt vad som händer,kanske geten åker till himmlen? Några trän kanske fälls med,det skulle behövas för värmen. Annars så vet jag inte,frun kanske hittar på nåt??

 

Nä nu ska jag nog klämma lite på na,hejdå/Micke

Av michael jendelöv - 19 oktober 2009 21:41

Vad har jag gjort idag då??

Jo,det ska jag tala om nu...Sov ganska länge (som vanligt) sen flög jag upp o körde barnen

till dagis sen åkte jag hem o käkade frukost som bestod av en stor kopp kaffe.Sen har jag jobbat ute,eldat en massa sopor och röjt ute på logen.

Nu ikväll när jag var ute o kollade till brasan såg jag två stora ögon ute på gärdet,töntigt kanske men

jeg blev skitskraj o vågade knappt gå upp till huset,man vet ju att djur inte tycker om eld så jag stod där en stund o petade lite,för er som inte läst det så rev ju en varg en jakthund för några dagar sen och den vill jag inte möta.

 

Jag har oxå skrapat bort lite lera på lagårdsplanen,tanken är att jag ska lägga på lite makadam eller singel,vad jag nu får tag i.

 

Imorron fortsätter vi att jobba på men först ska vi till tandläkaren med Daniel och frun ska handla.

 

Nä jag orkar fan inte skriva mera nu.Gonatt/Micke

Av michael jendelöv - 18 oktober 2009 20:23

Ja hej på er allihop,idag är det ju Söndag och för mej innebär det att hämta/lämna barn.

Idag så var det hämtning i Uppsala,lite roligare än att lämna. Emelie åkte med och vi var till Axel i Tärnsjö först för att ta med två lamm som han slaktat åt mej,det blev fika i vanlig ordning sen åkte vi förbi vårat gammla hus,han som hyr verkar mest köra cross där nu?! Tyvärr är jag lite orolig att han kommer att bli osams med grannarna,han kommer i alla fall inte bli så poppis tror jag,men men det visar sej.

 

Nån timme innan vi åkte så tände jag en brasa här ute på vallen,det var en gammalt hög med timmer som säkert var tio år gammal med mossa o sånt på,hur som helst så tände jag på skiten och gissa om det brann,första timmen så var jag nära att ringa brandkåren hela tiden,shit vad läskigt det är när lågorna är 6-7 meter höga och man står med en töntig liten trädgårdsslang o försöker släcka elden,det lilla vatten som kommer ger bara ännu mer näring åt elden ju.Det gick bra till slut och nu brinner det lite lagom,äntligen.


Ryggen är lite bättre idag,inte mycket men jag har kunnat köra bil utan smärta i alla fall.

Frun har varit ett rivjärn hela dagen så man har fått gå runt henne i åttor,kanske smälter hon nu på kvällskvisten,vi får se där med.


Jag antar att det är nåt på tv nu så gonatt/MiCKE. 

Av michael jendelöv - 17 oktober 2009 21:12

Ja inte vart det som det var tänkt,idag heller.Vi skulle ju åka på marknad i Västerfärnebo men vi tyckte att det var så kallt o blött,jag lyckades dessutom med bedriften att göra illa ryggen (igen) när jag låg o drog mej i morse,KNAK! sa det,sen tog det 20 minuter att komma ur sängen.Enda sättet att åtgärda detta,har jag lärt mej är att arbeta,fysiskt.Så det har jag,vi gjort idag.Vi gjorde rent på ett ställe och sedan flyttade vi halm från logen till lagårn,inte bara för att det är kul utan för att det behövdes.Ryggen har faktiskt blivit lite bättre och just nu känner jag mej nästan oförtjänt bra.Detta kan även bero på att vi beslutade oss för att åka in till Sala för att äta en pizza och köpa en massa godis,mmmm,mums.

Nu tittar vi tydligen på körslaget,inte vet jag.

Frun verkar ha kommit på att vi vi inte ska ha nån get,det lilla livet är överallt men mest uppe på saker o ting och bajsar o kissar och bräker,BÄÄÄÄÄHÄHÄHÄÄÄ!! Vi får se...

Imorron ska jag till Axel i tärnsjö o hämta lamm,sen bär det av till Uppsala för att hämta hem våra älsklingar som saknas,Sara och Daniel och Daniel ska vara här i två veckor,sååå jävla nice!!

Någe mera vet jag inte,gonatt/Micke.

 

PS.Jo jag vet ju att jag älskar Camilla (min Camilla alltså) DS.

Av michael jendelöv - 16 oktober 2009 22:40

Jo,det kan man säja.

Jag var ju i Uppsala för att titta på en kylbil,kanske ett klipp..Det visade sej att nästan allt var trasigt på bilen,i alla fall av det som är nåt värt..Nu e det bara att börja om o leta vidare.

Annars har jag väl inte gjort så mycket idag,fast jag har ju lagat fårstängslet,slagit i nya stolp o så,körde även ut nytt foder med traktorn i morse och eftersom det var mer eller mindre översvämning så tog jag traktorn o grävde lite kanaler så vattnet kunde rinna bort från vägen.

 

När jag var i Uppsala så ringde jag till Stefan som mötte upp i Boländerna,ja Björn var med han oxå.

Tittade lite på den röda fyrkantiga MAN.en,ganska ful men ändå fin,tyckte jag iaf.

 

Imorron ska vi på marknad i Väster färnebo,tydligen en ny som de har för första gången nu i år,vi skulle ha stått där vi med men jag har fan inte haft tid..

Nu orkar jag inte skriva mera,men vi hörs imorron/MIcke

 

Hej

Av michael jendelöv - 15 oktober 2009 22:04

Ja då var det dax igen,för lite bloggtid.

Idag läste vi i tidningen att en vargjävel har rivit (och halvt ätit upp) en jakthund strax norr om Möklinta,fan det är ju där VI bor!! Hoppas att den blir påkörd,som de flesta så tycker jag att vi ska ha varg,men inte där jag bor..Man blir ju lite orolig,jag menar vi har ju alla våra djur går ute,i hagar. Fåren till exempel,de är ju mer eller mindre serverade på fat,de har ju inte en chans mot en varg ju..

 

Jaja,ungarna fick hjälpa till att kratta löv o lägga på kärran,Nisse älskar ju kärror,speciellt den blåa och hökärran till traktorn och vi lassade på den blå så han var nöjd,löven körde jag ut till grisarna så de fick nåt att göra,jag kan ju säga att man tittar lite extra över axeln numera när man är ensam ute på markerna och inte blir det ju bättre av att det finns så förbaskat mycket älg,såg två stycken,jättestora nu i kväll på min mark.

 

Jag körde ut den sista leveransen kött i eftermidags,ganska skönt för det har tagit mycket tid och energi i nån vecka nu,vi skulle ha varit med på en marknad nu i helgen men vi hoppar det,jag orkar helt enkelt inte stå en hel dag o vara trevlig o leeeeee.Men vi kanske åker dit iaf. o kollar lite på lördag.

 

Inatt ska det ju komma snö,hoppas att de har fel. Om det inte kommer något ska jag åka till Uppsala för att kika lite på en kylbil,vi måste ju snart skaffa en sån.

 

Nu ska jag krama min otroligt snygga,trevliga fru och vem vet...kanske får man en puss tebax!!

Nattinatti/Micke

Av michael jendelöv - 14 oktober 2009 22:38

Ja fan vad kallt det är,både ute och inne.Vet inte om det är så kallt inne egentligen men det känns ruggigt.

Idag var brossan Leffe här o hämtade kött,fikade och vi passade på att uppdatera oss om varandras förehavanden.

Jag hann just fodra djuren och fixa några saker innan han svängde in på tunet.

Efter det så åkte jag till Norberg o hämta lite kött (ovanligt,eller hur),när jag kom hem igen så lagade jag grisarnas fodervagn som de börjat ha sönder..De har börjat att bajsa i den med så jag tvättade ur den ordentligt med,kan man tänka sej nu är den som ny igen..Hoppas att de förstår vilket jobb jag lagt ner på att göra vagnen så otroligt ren o fin bara.

 

Imorron ska barnen iväg lite tidigare än vanligt till dagis,Emelie ska tydligen in till Sala o vara i lekparken med kompisarna på Lille skutt,hon är otålig som få.

 

Här hemma ska jag försöka få nåt gjort,vi måste laga fårhagen,flytta halm samt göra iordning för gårdsbutiken och röja för vintern..Har även kommit fram till att vi kommer att göra av med betydligt mer ved än planerat så det skulle behövas jobba med det ett par dagar med,undrar vad jag ska börja??  Kanska bäst att sova på saken först..

Nä nu ska jag nog titta lite på tv:n innan det är läggdax,sov gott//Micke

Av michael jendelöv - 13 oktober 2009 22:40

Jaa,jag skulle vilja publicera en kommentar som jag fick idag,tyvärr har jag som princip att

inte publicera någon kommentar utan avsändare och det kanske är bra så.

Hur som helst (för de som tvivlar) är jag lyckligt gift och älskar våra barn över allt annat.

Man brukar ju lite skämtsamt säja att vi 70 talister är den "ironiska generationen",jag kan vara både ironisk och ge frugan en o annan syrlig kommentar,men jag älskar henne mest i hela världen ändå!!  Jag är dessutom inte i någon situation som jag inte trivs i,snarare tvärtom.Efter att ha jobbat med samma sak i över 15 år tycker jag att jag är lyckligt lottad som kan sadla om och göra det många bara drömmer om,bli bonde!

Du känner uppenbarligen vare sej mej eller frun,så döm ingen av oss tack!!

 

Jaa,annars har det väl inte hänt så mycket annat än att barnens morfar var här,han fick vända på vägen då det var snöstorm i Norrtälje?!  Driftig som han är åkte han till verkstan o la på nya däck,sen kom han,en aning sent men ändå,barnen blev superglada o vi med.

 

Imorron kommer visst Leffe hit,han ska hämta kött o efter det ska jag åka till Norberg o hämta hem två stycken lamm samt hästsläpet som står kvar där.

Nu börjar det bli dax för sängen,ska ju upp som vanligt o lämna barnen på dagis imorrn.

Hej o hå/Micke

Ovido - Quiz & Flashcards