Alla inlägg under oktober 2009

Av michael jendelöv - 10 oktober 2009 20:53

Jaa min fru alltså!

Hon är så töntig så Stig helmer verkar tuff i jämförelse...

I dag har vi hämtat en getkille som skulle slaktas...men frugan säger att jag inte får,jag vete fan

vad man ska göra,ge upp kanske..o lägga ner.

Nu ska jag göra nåt,hej då/Micke

Av michael jendelöv - 9 oktober 2009 20:57

Det brukar ju gå bra ändå.

Frun har varit på dagiset i Sala idag med så barnen har fått stå ut med mej hela dagen.

Som tur är går det bättre o bättre,tillomed Isak börjar acceptera att pappa är hemma på dagarna nu!

Har suttit med kontorsjobb idag,skrivit ihop listor på alla beställningar samt hur alla ska ha sin gris styckad,inte en enda vill ha det likadant,så klart! Fast nu är det klart. Har ju fått en fakturamall som jag ska skriva ut alla fakturorna på nu,den har också krävt en del jobb främst med att det är olika moms på saker o ting men även en del annat som inte funkat som jag vill,men jag tror att det ska vara bra nu då..

 

Imorron ska vi hämta en get?! Ja,jag vet...den ska faktiskt bara åka hem hit och direkt till himlen.

På måndag ska jag ta med fiolerna för rökning och vi ska nog prova att köra lite kött (bog eller sadel) i min varmrök i morrn,hoppas att det blir bra!!

 

Annars är det fullt upp mest hela tiden,vintern närmar sej med stora steg och vi har hur mycket jobb som helst här hemma,nu har vi skaffat alla kanaler igen här hemma så då ska man ju hinna med att titta på tv:n med!  Just idag när det är fredag o allt så har vi gjort smörgåstårta,frun o jag. Såå jävla gott!

 

Nää skit på er nu ska jag göra nåt annat!

Micke

Av michael jendelöv - 7 oktober 2009 21:19

Jaa jag kan väl bara konstatera att det verkar rulla på för alla,kul. Hoppas att det håller i sej bara!

Jag var på möte igår kväll fram till 20:15 ca,sen for jag raka vägen ner till Torstuna för att lasta grisar,sju stycken blev det denna gång.

Passade även på att snacka lite med grisbonden över en kopp kaffe,man måste ju förhöra sej om vad som händer runt omkring en,jag konstaterade att det fortfarande är lite oroligt ,speciellt om slakten..

Jag var i alla fall hemma efter 23 nån gång.

Imorse gick jag upp 05:00 gjorde kaffe o åkte till Söderbärke,optimist som man är så var jag där alldeles för tidigt och fick vänta en halv timme,jag som hade såå bråttom,skulle ju vara hemma igen 08:45 senast för då gick fruns buss till Sala.

När jag var hemma igen?  09:30!!

Ja det blev stressigt,kastade av transporten,slängde in barnen o frun i bilen o drog till dagis,av med ungarna o raka vägen till Sala,hon hann i tid(frun) med en kvart till godo dessutom!

Sen tankade vi o åkte hem till grisarna,jag o Isak.

Isak fick sova en stund medan jag åt några mackor,hann väl sitta en kvart kanske sen kom Sara hem,tio minuter senare åkte jag o hämtade de andra på dagis.

Eftermiddan har gått åt till att medla och gå emellan barnen känns det som,fast Emelie o Daniel fick hjälpa mej att steka korv,hur skoj som helst och lagom tills de var klara så kom mamma hem o vi kunde äta tillsammans,perfekt ju.Barnen har varit lite aviga runt nattningen men nu har äntligen lugnet lagt sej o jag njuter av tystnaden...Ska gå o sova så fort jag kan men jag måste elda lite först..

Torsdag o Fredag blir ganska lugna sen blir det några "jobbiga" dagar,framför allt måndag,då ska alla grisarna styckas,hämtas,levereras,sen ska jag på ytterligare ett möte i Sala klockan 18:00..

Nää nu ska jag inte tjata mera,gonatt/Micke 

Av michael jendelöv - 5 oktober 2009 22:18

Heeej.

Grattis Viktor!!



Idag har jag varit nere i Flen och hämtat får,fem stycken.

Jag skulle ha köpt av vår gamla granne men vi kom inte överens om priset så då vände jag mej till

 en annan istället.Så nu har vi en ny stor o fin bagge,två tackor till(tio totalt) samt två lamm som ska till slakt.

Nästa år borde vi få lite mer lamm,kanske femton stycken med lite tur,vi får se.

Imorron ska frun ut på ett dagis i Sala o jobba med nåt,bussen går visst klockan sex jag tänker nog gå upp lagom tills hon åker så jag hinner med alla morgonbestyr i lugn o ro.


När barnen är på dagis så måste jag spola ur hyrtransporten samt ta med Isak o lämna tillbaka den i Västerbo utanför Heby och så fort frun kommer hem så ska fåren ut i hagen.


På kvällen ska jag till Fjärdhundra o hämta grisar,sju stycken som ska till slakt på Onsdag,ska ju vara där klockan sju på morronen så jag får ha dem i transporten över natten.


Imorron kväll ska jag även försöka hinna med att gå på ett möte på FtgC i Sala som börjar klockan 18:00,hur det ska gå till vet jag inte men det får väl lösa sej imorron.


Nu ska jag gå o sov eller nåt/Micke

Av michael jendelöv - 3 oktober 2009 19:37

Jaa det blidde inget bloggande igår för vi hann inte.

Idag finns det lite mera tid,vi har haft riktigt höstrusk väder här idag,imorse halvsju var det fyra minus,lagom när frosten försvann kom regnet och det har regnat sen dess,men inne är det varmt o gott som tur är..

Imorron ska jag till Tärnsjö,nya hyresgästen kommer oxå o ska väl få nycklarna (om han betalar hyran).Emelie ska följa med och vi ska hämta två nya lamm hos Axel,efteråt ska vi åka till Gränby o hämta hem Daniel o Sara,det ska bli skönt när vi är hela familjen igen,Daniel har vi ju inte träffat på två veckor nu.

 

Iveckan som kommer börjar allt jobb med slakt,på tisdag ska jag åka o hämta grisar,på onsdag morron klockan sju ska jag vara i Söderbärke för lossning samt levandebestiktning,halvnio måste jag vara hemma igen för då ska alla till dagis,stressigt men det får gå..

 

På lördag ska vi prova att slakta en getkilling,vi har fått en på prov av ett par med lite för många,ska nog prova att röka lite hemma med min varmrök,fiolerna åker iväg på riktig ved eldad rökning.

 

Nu ska jag surfa runt lite på nätet o kolla lite annat,syns senare/Micke

Av michael jendelöv - 1 oktober 2009 23:34

Jaa,jag lider med er, Leffe o Steffe,jävla skitstövel det där juh.

Vi har varit på Rimbomarknad idag,vi lyckades med bedriften att inte sälja en enda gris?!

Fast vi har börjat knyta en del bra och spännande kontakter,inte minst idag.Vi får väl se vart det leder så småning om.Klockan är ju ganska mycket så jag orkar inte blogga mer nu,mer om det senaste dygnet kommer imorron,gonatt/Micke

Ovido - Quiz & Flashcards